Réserve de Bandia

Wildreservaat Bandia

Mini-safari in het dierenpark van Bandia

Het privé dierenpark met een oppervlakte van 3500 ha ligt op 65km afstand van Dakar en 15km van Saly. We observeren er dieren typisch voor Senegal, zoals gazellen, antilopen, wrattenzwijnen, apen, schildpadden en krokodillen, maar ook dieren uit andere landen van Afrika: neushoorns, giraffes, Zebra’s, Kaapse elanden en struisvogels.

De meeste dieren kan je tot dichtbij benaderen. Je kan er ter plaatse in een open jeep met gids een rondleiding krijgen, ofwel kan je gebruik maken van je eigen 4×4 en dan betaal je enkel een taks. Prijzen en info vind je terug op de officiele site: Réserve de Bandia

Wij bezochten het park in de namiddag. Rond 16u zijn de dieren actiever en heb je meer kans om ze te zien. Aan de ingang vind je het enige opgesloten roofdier, de hyiena. Alle andere dieren zijn in vrijheid. Echt indrukwekkend om van dichtbij kennis te maken met de giraffen. De zebra’s en de apen komen niet echt dichtbij. Om het koppel Rhinoceros te vinden was het echt zoeken, de gidsen wisselden constant onderling informatie door over waar je bepaalde dieren kon zien. Uiteindelijk konden we de rhino’s toch fotograferen nabij de drinkplaats.

Hieronder kan je een filmpje starten over de uitstap naar de “Reserve de Bandia”.

 

 

 

Naar een andere excursie