Saly

Saly Portudal

Saly (ook Sali of Saly Portudal genoemd) is een kustplaats aan de Petite Côte van Senegal, ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Dakar.De plaats staat bekend als een van de grootste toeristenplaatsen in West Afrika.

Saly was oorspronkelijk een Portugese handelsplaats en had vroeger de naam Sali Portugal. Saly valt onder het departement M’bour in de regio Thiès en heeft weinig vaste inwoners. Geschat wordt dat er gemiddeld 20.000 mensen verblijven.

 

Verblijf

Als toerist kan je er terecht in verschillende hotels, of ook in residenties waar je een villa of appartement kan huren. Mogelijke hotels vind je hier: Saly Hotels

 

Voor wie wil investeren in immobiliën in deze kuststad zijn er heel wat mogelijkheden.

 

 

Wij logeerden bij vrienden in de residentie Le Totem.

Deze residentie bevindt zich op slechts 800m van het strand, en op een 10-tal minuutjes wandelen van het centrum van Saly. Je vindt er gemakkelijk een taxi door gewoon je hand uit te steken en de rit betaal je ongeveer 300 CFA

Shopping

 

  • Er zijn verschillende supermarkten in Saly en je vindt er ook de gewoonlijke handelszaken (groenten en fruit, bakkers, kruideniers)

 

Restaurant

 

  • Wat betreft het uitgaansleven, er zijn diverse restaurants, die wij met genoegen toch sterk kunnen aanbevelen zoals: Pizzeria Le Petit Zing, restaurant La Riviera, restaurant L’ Endroit M

 

Excursies in de omgeving van Saly

 

Esprit Evasion Quads

Dicht bij het nieuwe gemeentehuis van Saly vind je Esprit Evasion Quads waar Laurent je diverse uitstappen voorstelt. Je kan hier ook een wagen huren met of zonder chauffeur.

We huurden hier quad met een gids, Raymond, die ons gedurende een halve dag begeleide en de nabije omgeving van Sally liet verkennen. Hier ontdekten we enkele dorpen, het baobabbos Malicounda, de lagune van Somone, de mangroves en het strand en reden op verschillende pistes terug naar Saly.

Het is ontzettend mooi op de pistes doorheen de baobab bossen van Malicounda.

Tijdens het droogseizoen (november tot half juni) kan je ook in de mangroves rijden.

Slangen zijn er genoeg in Senegal. Een bedreiging voor mens en dier zijn bijvoorbeeld giftige adders, cobra’s, pythons en zwarte mamba’s. Je neemt best je voorzorgen, lange broek en dichte schoenen zijn geen overbodige luxe. Dit exemplaar was zeker 2,5 m lang maar nam de vlucht toen we dichterbij kwamen.

Bij een stop in de dorpen komen alle kinderen naar je toe. De gids die je meeneemt kent de mensen goed en snoepjes of gadgets zijn natuurlijk welkom.

Raymond gaf ons gedurende de trip uitleg over de mensen in de dorpen, de natuur planten en bomen, over de soorten termieten. Zonder gids zou je er zeker de weg niet vinden!

Op één plaats was er toch wel nog water en als je het spoor volgt van de gids, geen enkel probleem.

Parc Exotique de N’Guerigne

Het park met zijn exotische vogels bevindt zich op minder dan 5 km van Saly Center en hoewel het niet gaat om typische Senegalese vogels, is dit zeker een bezoekje waard. De vogels worden er goed verzorgd en de gids geeft je uitleg over elke soort tijdens een rondleiding.

Jean-Pierre Chollet, van Franse origine, afkomstig uit Lot en Garonne, heeft na het beeindigen van zijn carrière zich volkomen aan zijn passie kunnen wijden: zijn collectie papegaaien is fenomenaal. Hij onderhoudt dit park samen met zijn Senegalese gezellin Henriette. Voor eind 2013 zijn volop plannen om dit park uit te breiden en er ook nog een restaurant bij te maken. Meer info vindt je op deze link naar Parc Exotique de N’Guerigne

Naar een andere excursie