Je bekijkt nu Veilig paswoord

We krijgen hoe langer hoe meer te horen dat hackers paswoorden kraken.

Onlangs nog konden hackers meer dan 2 miljoen facebook, twitter en gmail paswoorden kraken. Hoe veilig is jouw paswoord?

Een veilig paswoord moeilijk te kraken!

Neem geen “gemakkelijke” paswoorden. In de lijst van 38 miljoen paswoorden zijn dit de 5 meest gebruikte. Is uw paswoord zoals één van onderstaande? Wijzig het nu!

  • 123456
  • 123456789
  • password
  • admin
  • 12345678

Kies een paswoord met een mix van cijfers, letters en symbolen (vb 1,$,#,%).

Kies ook een paswoord dat GEEN speciale betekenis voor je heeft, vb , de naam van je hond, geboortedatum, adres, namen van familieleden, enz

Gebruik een ander paswoord voor ieder account dat je hebt. IK weet het, dit is vervelend, maar het zal je wel goed uitkomen als één van je accounts gehackt wordt. Verschillende paswoorden verzekeren je dat je andere accounts veilig blijven.

Gebruik geen woord dat je kan vinden in het woordenboek. Je kan in een woord de i’s vervangen door 1 of de o’s door 0.

Gebruik een paswoord van minstens 8 karakters

Gebruik een virtueel toetsenbord om je paswoorden in te geven. Een virtueel toetsenbord kan niet door een keylogger programma onderschept worden

Gebruik een string van willekeurige woorden, zie xkcd, toch gemakkelijk te onthouden.

Gebruik een paswoord programma zoals KeepassLastpass, of 1Password. Deze programma’s maken het je gemakkelijk om de paswoorden bij te houden. Je moet dan enkel nog dat ene paswoord onthouden voor je paswoord programma.

Welke truckjes gebruik jij om een wachtwoord te kiezen? Was één van jouw wachtwoorden op de lijst van meest gebruikte? Deel dit bericht met vrienden en familie om ervoor te zorgen dat ook hun online data veilig blijft.

bron: no-ip

 

Geef een reactie